Hoe kijk jij terug op de Geefmaand?

Beste deelnemer aan de Geefmaand,

Voor we er erg in hadden was de Geefmaand November alweer voorbij. Wij, Welmoed en Marije, hopen dat je een goede maand hebt gehad waar je met plezier op terug kijkt.

Met z’n honderden dertig dagen geven

Relatief laat begonnen we ‘reclame’ te maken voor de Geefmaand van 2014. Vanwege deze late start rekenden we niet op zoveel animo als vorig jaar, toen er circa 50 mensen deelnamen.

Nou & tjonge, al snel bleek dat we ons daar danig in hadden vergist. De aanmeldingen stroomden binnen! Iets meer dan 100 mensen uit Nederland, België en zelfs Noorwegen namen de uitdaging aan om een maand lang iedere dag iets aan een ander te geven.

Ervaringen delen

Misschien was jij een van de mensen die regelmatig ervaringen deelden met de anderen, op het blog of in de facebookgroep. Misschien besloot je je geefacties voor jezelf te houden. Of misschien was je het wel van plan, maar kwam je er gewoonweg niet toe om online actief te worden. En misschien zijn er ook wel deelnemers stilzwijgend afgehaakt, of mee gaan doen zonder dat we het wisten (misschien wel geïnspireerd door acties van deelnemers)?

Wij hebben in ieder geval genoten van alle verhalen die gedeeld werden via facebook en het gemeenschappelijke blog. De Geefmaandgroep op facebook was heel actief. Op het blog verschenen ook dagelijks nieuwe stukjes. Soms vonden we het jammer dat er minder uitwisselingen en onderlinge verbanden ontstonden dan vorig jaar. Toen ontstond echt een soort knusse ‘geefmaandcommunity’. Dat dat dit jaar minder het geval was ligt waarschijnlijk aan het grote aantal deelnemers en de versnippering over de twee media. De hoeveelheid verhalen was zo overdonderend dat we ze nog niet eens allemaal hebben kunnen lezen! Gelukkig blijven ze online staan.

Terugblik

Marije wil voor het blog en de Verdubbeldame-site graag een terugblik op de Geefmaand schrijven, met de ervaringen van de deelnemers er in verwerkt. Voor dit artikeltje en voor onze evaluatie zouden we je geheel vrijblijvend willen vragen of je ons wilt laten weten hoe jij de Geefmaand beleefd hebt, aan de hand van de volgende vragen:

– Met welk gevoel kijk je terug op de Geefmaand?
– Welke geefactie, van jezelf of van een ander, blijft je het meest bij?
– Heb je tijdens de maand ontdekkingen gedaan of nieuwe inzichten verworven?
– Wil je ons nog iets meegeven (bijvoorbeeld hoe de Geefmaand volgend jaar beter georganiseerd kan worden)?

Tot een volgende keer?

Bedankt voor je deelname, mede door jou beschouwen wij de Geefmaand 2014 als een succes. We zien je graag een volgende keer weer, tot dan!

Goedgeefse groetjes,
Welmoed en Marije

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s