Het is weer voorbij die mooie Geefmaand…

Zo, net de Flow Weekly bij de buurmeisjes in de bus gedaan en daarmee mijn laatste geefdaad van de maand gedaan.  Nu ja, de dag is nog jong, wellicht komen er nog wat spontane geefdaden op mijn pad vandaag. Maar we kunnen een eindbalans opmaken want al heb ik bijna iedere dag wel meerdere dingen gegeven, ik hield een lijstje bij van de Geeftopper van de dag.

Mijn collega’s op het werk waren het meest het lijdend voorwerp van mijn Geefdaden. Maar liefst 12 Goede werken heb ik daar verricht. Nu had ik niet verteld dat ik mee ging doen aan de Geefmaand en het grappige is, het is niemand opgevallen dat ik meer gaf dan anders. Misschien kwam het ook wel door het geven van kritiek dat ik niet als een wandelende Geef Goeroe werd beschouwd.

Toen ik voor mijn collega’s ingepakte sinterklaascadeautjes op hun bureau had neergelegd wisten zij direct dat ik dat had gedaan: “Er is er maar één in dit bedrijf van wie dit afkomstig kan zijn.” Toen ik een collega thrillers uit de Little Free Library gaf, kreeg ik van hem ook weer thrillers terug om weer in Little Free Library te plaatsen. Maar ook andere collega’s gingen mij boeken geven voor de LFL , die anderen direct wilden hebben waardoor een soort domino effect op boeken gebied plaatsvond, door het hele bedrijf. Dat was reuze leuk en daar werd iedereen vrolijk van.

Vier keer heb ik de postbode ingeschakeld voor mijn Geeftopper van de dag. En maar liefst 8 keer had mijn Geefdaad met eten of drinken te maken. Ik had ook een reep Tony Chocolony gekocht om weg te geven, helaas is de reep nooit meer uit mijn handen gekomen. Maar nu weet ik in ieder geval hoe zo’n reep smaakt en kan ik bij de Geefmaand november 2015 dit wapen effectief inzetten. Of eerder natuurlijk.

En wat kreeg ik terug van de Geefmaand:

 • Veel blije gezichten en/of bedankjes, (behalve dan bij het geven van kritiek)
 • Een groter gevoel van verbondenheid met mijn medemens, omdat ik mij meer probeerde te verdiepen in wijzen waarop ik mijn medemens kon verblijden met een gift.
 • Door dit grotere gevoel van verbondenheid, voelde ik mij wat minder alleen op deze aardbol. (The power of the present)
 • Ook beleefde ik veel plezier aan het lezen van de Blogs van de Geefmaand en de berichten op Facebook. En ik vond het superleuk als mensen reageerden op mijn Blog. Ook dit gaf een gevoel van verbondenheid met mijn medemens.
Advertenties

3 gedachtes over “Het is weer voorbij die mooie Geefmaand…

 1. Leuk deze manier de balans opmaakt. Vorig jaar blogde ik uitvoerig over wat ik elke dag gegeven had, maar dan zie je door de bomen het bos haast niet meer. Ik merkte dat het beter werkte om er af en toe een mooie uit te lichten. Maar terugkijken of je patronen kunt ontdekken, is ook inzichtgevend én leuk om te lezen. Dan merk je inderdaad dat je een voorkeur hebt voor een bepaald type geefdaad.

  Liked by 1 persoon

 2. Voor de Geefmaand van vorig jaar gaan we ons laten sponsoren door Tony Chocolonely. Maar je denkt tocht niet dat je nu weet hoe zo’n reep smaakt, als je er maar eentje hebt geproefd he? Weet je wel in hoeveel smaken ze komen? Gelukkig heb je nog 11 maanden om ze allemaal uit te proberen.
  En haha, wat grappig dat je op je werk meteen de usual suspect was.
  Toen je op facebook over je afwas begon die ik wel zou kunnen komen doen had ik serieus de neiging om te zeggen “Is goed, ik kom er aan.” Ik wist alleen niet wanneer dat dan zou moeten, want mijn agenda stond te vol (is dat geen geweldige smoes?). Maar als ‘ie er nog staat heb ik er na sinterklaas alle tijd voor.

  Liked by 1 persoon

  • Ha ha. dat zou een goede grap zijn, de Verdubbeldame haarzelf met keukenschortje voor bij mij aan de deur om de afwas te doen. Ik denk dat ik er in gebleven zou zijn.
   Ik heb nu zelf ook wat meer tijd nu de Geefmaand voorbij is. En ik ga die tijd aanwenden om eens een nieuwe vaatwasser uit te zoeken. Ik denk dat jij je tijd en talent ook waardevoller kunt aanbieden dan aan mijn afwas.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s