Op de valREEP nog een Random Act Of Kindness…

Meneer Fluitekruid en ik hebben een nieuwe gewoonte ontwikkeld: op vrijdagavond (koopavond) de stad in en samen een hapje eten. In de Nieuwe markthal hangt rond deze tijd een leuk sfeertje. De barretjes zitten vol met mensen die samen het weekend vieren. Ik bewonder het plafond, vooral de megaslak vind ik geweldig! (Hij zit een beetje verstopt, wie ziet ‘m?)

foto 3Bij Donner wil Meneer Fluitekruid nog wat decemberkadootjes scoren.
Ik heb al mijn kadootjes al klaar liggen, dus ik loop zomaar wat heen en weer.
Bij de kassa liggen mega-chocoladerepen in zeer feestelijke verpakking:

foto 1 (2)Ik koop er een. Gewoon omdat hij er zo vrolijk uitziet, kan er geen weerstand aan bieden. Bedenk er later wel een leuke  bestemming voor. Er zijn altijd mensen om te bedanken, niet waar?

Terwijl Meneer Fluitekruid rondsnuffelt bij de kookboeken, loop ik weer wat rond.
Ik geniet van de pianomuziek op de achtergrond. Iemand zit prachtig piano te spelen:

foto 2 (2)
Is dit geen goed moment om iemand te bedanken voor de mooie muziek? Ik leg de chocoladereep neer bij de pianiste. Er is even oogcontact, ze lacht, en speelt ondertussen door. Eigenlijk wel veilig voor mij, we hoeven verder geen woord te wisselen.

Kadootje geven aan een vreemde: check!

Voelde wel weer diezelfde verlegenheid en diezelfde brok in mijn keel als vorig jaar, toen ik een bos bloemen aan een cassière gaf. Geven aan een vreemde voelt gewoon heel raar, maar ik heb het toch maar weer gedaan…

Morgen wil ik de Geefmaand afsluiten door een paar mooie boeken te verloten via mijn blog: firmafluitekruid.blogspot.com. Tot later!

Advertenties

5 gedachtes over “Op de valREEP nog een Random Act Of Kindness…

 1. Ik geloof dat ik de slak gevonden heb! Maar ik wil de slak ook eens in het echt gaan bekijken. Donderdag was ik in Rotterdam maar ik ben vergeten naar de Markthallen te gaan. Een goede reden om nog eens te gaan. Ik ga zeker kijken naar je boekverloting vandaag. Ik ben dol op boeken.

  Like

  • Niet in het weekend gaan, ik werd gillend gek toen ik er met de pa&broer naartoe moest. En nu willen de schoonouders ook, de zaterdag na kerst. Maar op gewone dagen, niet rond lunchtijd, is het vast best leuk. Als je nog eens gaat en me erbij wilt hebben om wat te drinken ofzo, laat maar weten!

   Liked by 1 persoon

   • Ja, in het weekend is het heel erg. Maar zo halverwege de koopavond is het lekker rustig, en kon ik eindelijk alles eens goed bekijken. Nu begin ik ook pas warm te lopen voor de Markthal, nu ik er een keer op een rustiger moment geweest ben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s