Samen Amnestybrieven schrijven

Bijdrage van Marije Geeft

Op uitnodiging van Welmoed kwamen vanavond vier Geefmaanddeelnemers samen om brieven te schrijven voor Amnesty International. Welmoed, Brechje, Grietje en ik schreven in totaal zeventien brieven om op te komen voor de rechten van ter dood veroordeelden, onterecht gevangengenomen mensen en slachtoffers van arbeidsuitbuiting en een fabrieksramp. Het was wel wat moeilijk concentreren op de formele Engelse teksten, omdat er tegelijkertijd natuurlijk een boel gekletst moest worden.

IMG_5017

V.l.n.r.: Grietje, Marije, Welmoed en Brechje

IMG_5013En tja, Geefmaanddeelnemers kan je natuurlijk niet zomaar bij elkaar zetten zonder dat er over en weer cadeautjes en lekkernijen worden uitgewisseld. Schotse koekjes, chocoladerepen, snailmailknutselspul, een roman en kinderspeelgoed kwamen op tafel. Overigens liet ondergetekende al in de trein haar sporen na —>

Het was zinvol en gezellig om met jullie samen te komen, dames!

Ook schrijven voor Amnesty?

Ook in de pen klimmen? Op de site van Amnesty vind je voorbeeldbrieven (die met dat icoontje van twee velletjes papier ervoor) die alleen nog maar hoeft over te schrijven.

Een verwante Geefmaand-actie: schrijf online een (gratis) groetenkaartje aan een gewetensgevangene om deze een hart onder de riem te steken; Amnesty zorgt dat je kaartje gedrukt en verzonden wordt.

Advertenties

3 gedachtes over “Samen Amnestybrieven schrijven

 1. Hoi Marije, fijne actie dat briefschrijven …heb het in het verleden ook gedaan maar toen ik weer ging werken lukte het me niet meer om samen te komen met de groep schrijvers hier in het dorp (flauw excuus om niet meer te schrijven ik weet het)
  Ben heel even (diagonaal) gaan lezen over dat groetenkaartje aan een gewetensgevangene. In welke taal schrijf ik best? In het engels of maakt dat niet uit?
  liefs en een fijne geefdag nog!

  Like

  • Hoi Ver-Greetmenietje, bij elke persoon aan wie je iets kunt sturen staat een voorbeeldzin, steeds in het Engels en in de moedertaal van de persoon, dus ik denk dat je met Engels in ieder geval wel goed zit.

   Like

 2. Ziet er gezellig uit! Leuk om zo samen te kunnen geven.
  Zit naar aanleiding van je treinfoto me meteen te bedenken wat voor cadeautje ik op mijn volgende treinreis kan achterlaten, is weliswaar pas met kerst maar ach december is een mooie maand om door te gaan met bewust geven 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s