Nog een Give Away en wat aarzelingen

De vorige give away op mijn blog is gewonnen door Marieke (van hier). Van te voren had ik al bedacht om er nog 1 te doen (sterker nog, ik heb inspiratie voor nog een 3e maar of ik dat deze maand nog haal?)
Dus voor nu http://www.houtendraad.blogspot.nl/2014/11/feestje-en-give-away-2.html voor als je het leuk vind om mee te doen.
De aarzeling zit in het geven. Niet dat ik niet geef, maar geef ik nu zoveel meer dan anders? Ik weet het niet. Ik stuur kaartjes, kleine pakketjes, geef aandacht en gesprekken, doe dingen voor de winterfair en zo verder maar dat doe ik anders ook. Wat ik bij anderen ook wel lees; het geven aan onbekenden vind ik lastig. Ik ben wel structureel meer gaan groeten als ik loop of fiets, dat wel. Maar iets materieels geven of zelfs maar bij onbekenden door de brievenbus doen vind ik toch lastig. Schaamte? Angst voor afwijzing? Ik ben er niet helemaal uit. Het is niet zozeer het ontbreken van de ideeën als wel ??? Ik denk dat het toch het laten zien van mezelf is… Iemand die dat herkent?

groet, Christel

Advertenties

3 gedachtes over “Nog een Give Away en wat aarzelingen

  1. Ik heb nooit het idee gehad dat het moeite met het laten zien van mezelf was, maar nu je het zegt? Ik deed het altijd in het donker en hoopte dan ongezien de tuinen weer uit te komen, dus misschien toch 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Echt enorm herkenbaar. De meeste van mijn geefacties zijn dingen die ik toch al doe maar waar ik nu bewuster mee bezig ben.
    Kadootjes of kaartjes voor minder bekenden stop ik het liefst ’s morgens vroeg of ’s avonds laat in de brievenbus en zomaar zonder aanleiding in persoon iets geven aan een onbekende is mij nog een stapje te ver. Ben ergens toch bang dat ze het raar vinden….. Is ook wel een cultuurdingetje denk ik we zijn niet gewend dat mensen zomaar zonder aanleiding geven merk ik ook als ik op iets lekkers tracteer (je bent toch niet jarig 😉 )

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s