Toch iets gebeurt (denk ik)

Ik ben eigenlijk bijna de hele geefmaand al een beetje in mineur. Zoals ik al eerder zei wilde ik het niet meer doen zoals vorig jaar, vanwege het risico dat mensen helemaal niet blij zijn met wat ik in hun brievenbus gooi, maar wat dan wel. Ik werk thuis en reis dus niet met openbaar vervoer, heb geen collega’s, heel weinig familie, kortom, weinig spontane geefkansen. De eerste week leek het goed te gaan, verjaardagen e.d., maar daarna liep het minder. Gelukkig zijn er altijd wel petities te tekenen, ruim ik elke dag zwerfvuil op en heb ik wel een buurtgenoot die hulp en aandacht behoeft, maar toch. Verder dan de dingen die ik altijd al toe kwam ik niet echt. En waar ik het vooral moeilijk mee had waren al die enthousiaste reacties op de blog, van al die mensen die helemaal gelukkig werden van het geven, ook ineens van alles terug ontvingen enz. Dat wilde ik ook!!! Maar ik raakte alleen maar gestrest omdat ik niets extra’s kon verzinnen. Oke, vorige week heb ik een pot drop in de bieb gezet en ik geef via Facebook en mijn blog 2 keer per week eigen werk weg. Maar dat gevoel, dat kwam maar niet. Totdat mijn man vandaag ineens zei: Wat is er toch met jou aan de hand, je bent zo aan het ruimen. Je werkkamer is weer toegankelijk en nu ben je van alles uit de bibliotheek (wij hebben een kamer met 4 wanden vol  boeken en tijdschriften) aan het ruimen. Wat is er aan de hand? En toen realiseerde ik me: er is toch iets gebeurt!

Ik ben nl. een verschrikkelijke verzamelaar, ik ben van nature geen gever maar een hebberd. Alles kan ik gebruiken en niets wil ik meer kwijt. Ik ben nog net geen hoarder, je kunt nog wel overal gewoon lopen en het ziet er netjes en verzorgd uit bij ons enzo, maar dat komt vooral omdat we een heeeeeel groot huis hebben.

Om maar een paar dingen te noemen, ik verzamel :

Yacultflesjes (van de buurvrouw 😉 en wasmiddelflessen)

het ribbelpapier uit beschuitverpakkingen

behangboeken

eierdozen

sigarenkistjes (minstens 100)

melkpakken

 

alle draadjes die ik ooit ergens afknip (naast de 20 kratten met allerlei bollen garen)

En nog heeel veel meer. En dat is dan alleen nog wat ik voor mijn werk bewaar. Buiten dat heb ik kasten vol serviesgoed, kleding die ik al jaren niet meer draag (en ook niet meer pas), meer dan 100 paar schoenen (waarvan sommige meer dan 20 jaar oud en 1 paar laarzen heb ik zelfs al vanaf mijn 16e en die zijn dus 40 jaar oud)

En ik bewaar alle tijdschriften, want daar staat vast nog een leuk recept of idee in., kan ik nog iemand blij mee maken en allemaal dat soort excuses.

Nu ben ik nog niet zover dat ik dingen weg kan gooien die ik voor mijn werk kan gebruiken, maar ik heb afgelopen week wel heel veel boeken naar de kringloop gebracht en het lukt ineens wel om alle tijdschriften (en dat varieert van Onkruid, Prana en Bres tot oude jaargangen Libelles en woontijdschriften weg te doen. Dus het begin is er. Aangezien dat bij elkaar minstens een kuub papier is, zal het huis wel een beetje omhoog komen denk ik 😉

Dit was een hele bekentenis, maar ik ben heel blij dat de Geefmand kennelijk toch iets in me heeft losgemaakt, waardoor ik ook los kan laten.

Mocht iemand nog geïnteresseerd zijn in oude tijdschriften? Maak me blij en kom ze halen! Dan weet ik dat ze terecht komen bij iemand die ze leest.

Advertenties

12 gedachtes over “Toch iets gebeurt (denk ik)

 1. Vind dat je steeds wel iets HEEL moois maakt van al die verzameldingetjes, en begrijp dat het dus ook best een stap moet zijn om daar (deels) afstand van te doen. Tof, Joke, dat er op de een of andere manier een knop omgegaan is. En dat je dat verhaal ook nog zo eerlijk met ons deelt.

  Liked by 1 persoon

 2. Hihihi ik ken dat probleem van verzamelen en overal mogelijkheden in te zien. Maar mooi dat je al een goed begin hebt kunnen maken met opruimen en weggeven van spullen. Het geeft je man in ieder geval een goed gevoel! En jou natuurlijk ook ;). En geven kun je ook vanuit huis doen door iemand een kaartje te sturen, maar ook al wat je doet door 2xper week eigen werk weg te geven. Oh heb het al bijna weer gemist ;). Dadelijk nog maar eens een poging wagen op zo’n mooie collage van je. Ik ga zo eens boven op de naaikamer to be opruimen of mijn dochters kamer die niet meer thuis woont en nog wat spullen moet komen ophalen ;). Een mooie laatste geefweek gewenst! Warme groetjes van Susan

  Like

 3. Volgens mij gebeurd er zeker wel wat!! Wat grappig om je verzamelde materiaal op deze manier te laten zien. Snappen we meteen waarom je het bewaard!
  W.b. de tijdschriften; bij ons in de buurt raak ik heel veel kwijt via de plaatselijke weggeefhoek op FB, misschien werkt dat bij jullie ook?
  groet, Christel

  Liked by 1 persoon

 4. Wat een leuke dingen heb je gemaakt, echt mooi. En die tijdschriften, daar heb ik er ook te veel van liggen. Dan heb ik ze nog niet uitgelezen en blijft het toch weer even liggen. Dus heb ik ook al een paar stapels. Vaak neem ik tijdschriften mee als ik met het openbaar vervoer reis en daar laat ik ze liggen in de bak voor de Metro krant. En verder geef ik ze aan vriendinnen en buurvrouwen. Ik ben flink aan het opruimen, de geefmaand geeft ook extra energie. Je man en jij zullen vast blij zijn met de extra ruimte en meer overzicht.

  Like

 5. Wat jammer dat je je zo sipjes voelt! Pot drop in de bieb: mooie actie hoor! 🙂 Je maakt me aan het glimlachen! En hey, 2x per week eigen werk weggeven, dat is ook niet niks hoor!! Fijn dat je merkt dat er toch iets gebeurt bij je. Zoals hierboven gezegd: dat is vast ook fijn voor je man en jou!

  Like

  • Ik heb even gekeken Welmoed, maar dat is in Delft. Ik denk niet dat ze ze in Dordrecht komen halen. Ik heb het al aan de kringloopwinkel van de Huisraadbank gevraagd en die willen de woonbladen wel hebben. Die spirituele bladen is wel een goed idee op die via de weggeefpagina op Facebook aan te bieden. En de Libelles gaan tegenwoordig naar de dochter van een buurvrouw (alleen heb ik nog een paar jaargangen oude liggen 😉

   Like

 6. Wow wat een geweldig mooie creaties maak jij! Tja dat verzamelen herken ik wel. Een groot deel van mijn geefacties bestaat uit het via facebook weggeven van mijn overbodige spullen 😉
  Vertrouw er maar op dat jouw geefmaand verloopt op de voor jou juiste manier en nog veel geefplezier de laatste dagen!

  Like

 7. Hallo Rini, Leuk om na meer dan een jaar nog een reactie te krijgen. Lief aangeboden, maar Best is meer dan een uur rijden hiervandaan, dat is wat veel. En ik heb er nog een paar liggen. Maar bedankt voor het aanbod. Hartelijke groet, Joke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s