Dag 16

De zondagen dat mijn man en ik met zijn tweetjes thuis zijn, zijn meestal de lekkere hang dagen. Niets moet.Lekker ontbijtje met afgebakken broodjes en smeerseltjes, glaasje jus d’orange etc.
Als we het huis niet uithoeven is een badjas dag ook altijd lekker…. Maar ja, wat geef je dan op zo’n dag?

Ik kreeg in mijn emailbox een berichtje van KIVA dat er weer geld was terugbetaald. Kiva is een organisatie die een aantal jaren geleden in het leven is geroepen en waar ik destijds toevallig een aflevering van Oprah Winfrey over zag (da’s inderdaad al lang geleden). Die show was vlak voor kerst en gaf uitleg over die organisatie. Kiva financiert micro leningen aan mensen in ontwikkelingslanden doormiddel van leenorganisaties die daar ter plekke zijn. Iedereen over de hele wereld kan een bedrag van minimaal 25 dollar via paypal op zijn eigen kiva acount zetten en kunnen dit bedrag lenen. Zodra je lening is terugbetaald kun je het weer opnieuw uitlenen aan een ander.

Ik vind het zo’n gaaf systeem. Je kan namelijk zelf bepalen aan wie je geld leent. Er staan verzoeken van mensen, met foto, welk bedrag ze nodig zijn, waarvoor, wanneer terugbetaald wordt etc. etc. Dus eens in de zoveel tijd staat er weer genoeg op mijn account om een ander blij te maken. Vandaag heb ik Rosario blij gemaakt, zodat ze haar winkelvoorraad kan aanvullen.

1712760

De pagina van Rosario op Kiva

Advertenties

Een gedachte over “Dag 16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s