Geefmomenten in het teken van de pop-up weggeefwinkel

De geefdagen vliegen voorbij zonder dat ik mijn geefmomenten hier heb gedeeld. Ik heb ze wel op mijn blog 365 dagen creatief gedeeld.

Deze week, nou ja sinds dinsdag, bestaan mijn geefmomenten over het algemeen allemaal rondom de pop-up geefwinkel die op mijn pad kwam.

Zo bijzonder leuk, dinsdag fietste ik na mijn werk naar de markt en ging ook even vol verwachting naar de fietsenmaker om mijn gerepareerde Neosens laars op te halen die ik via Marktplaats had kunnen kopen.

Terwijl ik richting huis fietste kwam ik langs een pand/etalage waar wel heel veel mooie dingen uitgestald waren en nadat ik uitgekeken was wilde ik naar huis fietsen totdat ik het uithangbord zag staan van ’t Ingelke een tweedehandswinkel, ik had al gezien dat die niet meer was waar hij voorheen was en dacht dat hij opgeheven was.

Ik liep langs allemaal nieuwe ‘winkeltjes’ voor mij en zag opeens een boekenkast staan met de tekst ‘take a book, leave a book’.
Oh yesss eindelijk dan toch een openbare boekenkast, Mini bieb, Free Little Library in Heerlen. Jippie!!

Ik besloot om niet naar de tweedehands kledingwinkel te gaan, zag namelijk geen plek om mijn electrische fiets veilig aan vast te maken en liep terug richting de boekenkast en liep naar binnen om even een praatje te maken erover. Ik ‘parkeerde’ voor de deur ;).

Creative Corridor heten al die ‘winkeltjes’ bij elkaar, nou ja eigenlijk zitten er allemaal creatieve talenten in. Geweldig leuk vind ik zo’n initiatieven. Ik besloot om snel eens met wat boeken die ik uitgelezen had of gewoon niet lees daar naar toe te komen. Sluit ook mooi aan bij de Geefmaand November.

’s Avonds ging ik er eens even op googlen en kwam op een facebook pagina terecht van Deelstad Parkstad en zag een intitiatief dat komend/dit weekend zou zijn, een pop-up weggeefwinkel georganiseerd door Cultural Freezone Heerlen.
Oh wow dat is toch iets waar ik heel blij van wordt, veel leuker als spullen naar een kringloopwinkel brengen die er pittige prijzen op zetten.

Dus als eerste eens gaan rondneuzen in mijn boekenkast wat weg kon. Ik maakte twee stapeltjes, eentje voor de mini bieb bij Creative Corridor en eentje voor de pop-up weggeefwinkel.
Voor de weggeefwinkel zocht ik ook nog wat ander spul bij elkaar en ben ik op woensdagochtend gaan brengen, want dat was een geefmoment en op donderdagnamiddag/avond het laatste geefmoment.

Donderdag nog vanuit mijn werk stoffen uiltjes meegenomen die we hebben gemaakt en die weg mochten. Thuis nog een paar reparaties verricht en andere knopen als oogjes erop genaaid.

En ik moest nog een edelstenen engeltje repareren voor een collega en kreeg het idee om van glaskralen engeltjes te maken en een soort autohanger te maken van blauwe glaskralen met een hamsa handje om weg te geven.

Die ging ik samen met manlief met nog wat ander spul (ook nog van een goede vriendin wat kleding gekregen) en een te lenen kledingrek op het laatste moment brengen op donderdagavond (hij was laat thuis, maar gelukkig was er nog iemand).

En dit weekend was het dan eindelijk zover, gisteren gingen we naar de opening van de pop-up weggeefwinkel. Per persoon mag je maximaal 5 spullen meenemen, normaal zou ik dan nog wel eens greedy van worden maar toch merk ik dat ik daar totaal geen last van had.
Ik zag al snel een leuke tas en vrij snel daarna mooie stof, ik ben gek op mooie stofjes sinds ik aan het recykleren ben, dus zoiets kan ik moeilijk weerstaan ;).
Ik snuffelde ook tussen de kleding, wow er zaten mooie stukken bij maar niet in mijn maat. Maar dat geeft niks, hebben anderen weer meer hihi.
Manlief zag nog een stel glazen voor een vriend en ik een broodmes voor dochterlief.

Ik zag opeens nog een engeltje en een hamsa handje bij de uitgang op een tafel liggen en zo kwam ik in gesprek met een meid van de organisatie waar ik ook al een paar keer contact mee heb gehad die week.
Ze stelde me voor om komend weekend mee te doen aan de Natural Homemade Market met mijn eigen gemaakte spullen.

Na een korte rondleiding door de rest van de ruimte, een gesprek met de organisator en een overlegje met manlief heb ik besloten om mee te doen, op de zaterdag want ik moet ook even goed op mezelf letten energiematig gezien. Maar ik verheug me er al op en zal nog flink aan de slag moeten om ook wat bij me te hebben om te verkopen. En zeer zeker zal ik ook dan wel geefmomenten creëeren en kijken wat ik kado kan doen. Op mijn engelenblog geef ik by the way ook een engeltje weg (An Angel Each Day).

Warme creatieve groetjes van Susan

Mijn blog http://365dagencreatief.blogspot.com/

Advertenties

5 gedachtes over “Geefmomenten in het teken van de pop-up weggeefwinkel

  1. Gaaf idee, zo’n weggeefwinkel. En die Creative Corridor ook! In Rotterdam krijgen we ook steeds meer van dit soort initiatieven, ik word daar net als jij helemaal blij van.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s