November-geefmaand (bijna) halverwege

Eerder deze maand besloot ik nogal impulsief mee te gaan doen aan ‘November-geefmaand’. Naarmate de maand voortschrijdt, besef ik dat het helemaal nog niet meevalt om heel bewust te geven. Een aantal dagen is dat dan ook niet gelukt. De auto-pilot ligt altijd op de loer en neemt het soms even van me over.

Ook merk ik dat ergens in mijn hoofd de misvatting leeft dat ‘geven’ altijd iets materieels moet zijn. Omdat ik het niet zo breed heb, kan ik eenvoudigweg niet zomaar iets weggeven wat geld kost. Ik voel echter dat de niet-materiële ‘dingen’ (vooral aandacht en goede gesprekken) die ik te geven heb erg gewaardeerd worden. Die waardering probeer ik liefdevol in ontvangst te nemen. (Wat nog niet meevalt voor iemand die beter kan geven dan ontvangen.)

Vandaag heb ik mijn werkkamer een Reiki-douche gegeven. Mijn collega’s lopen hier allemaal als stresskipjes c.q. -haantjes rond en misschien worden ze wat relaxter door de rust die door de douche in mijn werkruimte heerst.

Advertenties

5 gedachtes over “November-geefmaand (bijna) halverwege

  1. Mooi dat je ontdekt hoe erg je niet-materiele giften worden gewaardeerd.
    Het is mij tot nu toe wel gelukt om iedere dag iets te geven, maar ik merk ook dat ik een gedeelte van de dag erg graag in de in-mezelf-gekeerde-schtijt-aan-de-wereld stand sta.
    Heeft je reikidouche effect gehad?

    Like

  2. Fijn dat je niet-materiële giften goed gewaardeerd worden! Ik merk dat ik het bij mezelf lastig vind om zulke niet-materiële dingen als gift te zien, net of een gift een beetje ‘pijn’ moet doen (bijvoorbeeld financieel) om een echte gift te zijn… Tegelijk vraag ik me af: moet dat wel? Bill Gates geeft veel geld voor de Ebola-slachtoffers en dat doet hem vast geen (centje) pijn, en toch is het een geschenk voor de slachtoffers… *en zo filosofeer ik deze maand nog even door…*

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s