Moe

Tja, niet van het geven hoor, maar ik ben gewoon heel moe. Het ging juist wat beter, maar nu helaas niet meer. Genoeg geklaagd, op naar mijn verhaal.

Op het schoolplein (na schooltijd) zaten 2 jongens. “Wil jij onze bal pakken?” “Nee, sorry”, ik fietste er langs, maar ik was te moe. Ineens schoot het tot me door, geefmaand! Maar nee, ik was al te laat om te koken en ik deed het niet.”

In het begin van de maand stond ik op de bazar van de kerk. Ik schonk het te koop aangeboden speelgoed. En een dag later mijn tijd. Een praatje met deze en gene, etc. Een gezellige dag, met een goede opbrengst.

Ik ruimde regelmatig kleine stukjes in het huis op. Omdat ik weet dat manlief het waardeert. Ik ging weer aan de slag met de inrichting van het ene lege kamertje in huis. Ik vroeg kleurstalen op, later nog eens, want de kleuren stonden me toch niet helemaal aan. Later kookte ik lekkere pudding voor manlief. We hebben er beiden heerlijk van genoten.

20141103_141315[1]

Laatst logeerde een nichtje bij me. Ze had van mijn Hama kralen (zeer geliefd spul bij nichtjes en neefjes, kralen en veel verschillende platen op rommelmarkten en kringlopen op de kop getikt) wat moois gemaakt. Toen ik iets had om te strijken, streek ik dit meteen mee. Samen met iets wat was blijven liggen bracht ik het bij haar.

20141113_114926[1]

Ik deed vrijwilligerswerk. Vergaderde, bracht er spullen voor rond. Telefoneerde en regelde zaken. Gelukkig kreeg ik weer hulp van mijn trouwe helpsters.

Ik sprak over de geefmaand op een Kringavond van de kerk over christelijke levensstijl (waarbij wij de leiding hadden). Stak in de voorbereiding behoorlijk wat tijd. Ik wil het dan wel goed doen en het gaat mij stukken makkelijker af als manlief.

Ik maakte de kleuterjufs van de basisschool achter ons blij met 2 zakken lege smartiekokers. En een zakje grote wokkels van pasta, die wij niet lekker vinden. Kunnen zij mooi verven.

20141113_112820[1]

Ik zocht wat tijdschriften bij elkaar en bracht die naar een schoonzus en zwager.

Mijn klanten krijgen een cadeautje bij hun bestelling. En de gratis workshop die ik had beloofd, ga ik dit weekend uitwerken. Maandag komt iemand hem betaald doen en daarna geef ik hem weg aan een ander (groepje). Ik zei ja tegen een workshop (met slechts 3 personen en veel til en sjouw werk om alles klaar te zetten) terwijl ik eigenlijk er geen tijd voor had. Ik kreeg er gelijk iets voor terug. Een paar uur later appte ze dat het niet doorging.

Ik groette extra veel mensen met een glimlach. Volgde de geefmaand op Facebook.

En toch. Veel geefdaden zou ik normaal ook doen. Ik ben wel wat bewuster als vorig jaar, maar het kan beter.

Het lukt me niet dagelijks om iets te geven. Ik kan natuurlijk achteraf wel iets bedenken, maar dat zou ik niet meer doen.

Ehhh, ik moet nog even langs mijn tante. Iets brengen en haar gelijk helpen om een shawl (van netgaren, Action) op te zetten. Ze kreeg het zelf niet voor elkaar. En zelf mij lukt het, dus daar ga ik haar bij helpen.

En nog even mijn fiets omruilen voor die van schoonzus. Morgen heb ik de hele dag de oppas (13 maanden) en daar wil ik wel even mee gaan fietsen.

Advertenties

5 gedachtes over “Moe

 1. Zorg goed voor jezelf Margriet, vervelend te lezen dat je zo moe bent. Toen ik je blogje begon te lezen dacht ik “okee, die zal dus wel niet zoveel gedaan hebben,” om vervolgens steil achterover te slaan van de enorme lijst van dingen die je hebt gedaan. Oke, misschien zijn het dingen die je anders ook wel gedaan zou hebben, maar dan nog ben je behoorlijk actief geweest. Leuk dat je in de kerk over de geefmaand hebt verteld, hoe reageerden de mensen?

  Like

  • Bedankt voor je meeleven. We hebben het erover gehad hoe je een geefmaand moet zien in het licht van christelijk leven. Hoort het normaal te zijn voor christenen? Iemand had er, dacht ze, iets over in de Eva gelezen. Vandaag of morgen krijg ik er een scan van voor op de blog.

   Ik ga rustig door. Hopelijk knap ik zo weer op.

   Liked by 1 persoon

 2. Ik dacht net hetzelfde als Marije hierboven….maar wat heb je veel gedaan! Ik werd al moe van het lezen alleen al 😉 Hoop dat je je snel weer wat fitter voelt…..Het geven mag ook aan jezelf hoor! Gun jezelf af en toe wat rust dat mag best…De dingen die ik geef zijn ook niet zo
  speciaal anders dan anders maar ik denk er meer bij na en probeer net iets extra’s te doen maar dat doe jij toch ook! Niet zo streng zijn voor jezelf hoor!
  Liefs en een warme knuffel van hieruit.
  Fijne dag!

  Like

  • Bedankt voor je lieve reactie.
   Ik heb inderdaad ook wat dingetjes voor mezelf gekocht. Een boek over breien met breiringen. Als 4 keer mee in mijn handen gestaan en nu gekocht.
   En mooie kleding, maar dat was ook nodig;)

   Like

 3. Jeeetje wat een lijst! Marije en Ver-greetmenietje zeiden het al… wat een hoop geef jij, en als je dit altijd doet, kan ik me goed voorstellen dat je moe bent. Van mij ook nog maar even wat ‘strenge woorden’: goed op jezelf passen hoor! Een avondje lekker aan de slag met je breiringen en je nieuwe boek? 🙂

  En inderdaad leuk dat je het er in de kerk over gehad hebt!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s