Een positieve stroom

lieve kaartjes

Ligt het aan mijn deelname van deze Geefmaand November? Allerlei puzzelstukjes vallen opeens moeiteloos in elkaar. Een kleine bloemlezing…

Ik stuur kaartjes naar bijzondere mensen in mijn omgeving om ze te bedanken voor hun aanwezigheid in mijn leven. Het voelt goed om uit te spreken hoe blij ik met ze ben. De enthousiaste manier waarop dit wordt ontvangen en geretourneerd met positieve uitlatingen richting mijn kant, was iets wat ik niet bedacht had en mij aangenaam verrast.

Een spontane traktatie op mijn werk levert opgetogen gezichten en vragende blikken. Een enkeling vraagt zich geschrokken af of zij mijn verjaardag vergeten is. Het is mij duidelijk dat dit soort positieve gebaren in mijn werkkring vaker gemaakt mogen worden. De onbekende schoonmaker van het koffieapparaat die ik een bonbon aanbied reageert zo enthousiast op mijn traktatie dat ik er helemaal blij van word.

Het is alsof ik mij deze geefmaand meer bewust word van mijn omgeving en meer signaleer waar ik hulp kan bieden. De vrouw in een rolstoel op zoek naar een knop om de deuren van de V&D automatisch te openen, kan ik met weinig moeite behulpzaam zijn. Een klant bij de kassa met slechts weinig spullen in zijn karretje laat ik graag voorgaan. Met een man in een warenhuis, op zoek naar een oplaadpunt voor zijn chipknip, denk ik mee waar hij het beste naar toe kan gaan. Ik voel meer geduld en mijn radar voor behulpzame acties draait zonder moeite op volle toeren. Sterker nog, ik geniet er van!

Gêne voel ik als ik een koopster van een dvd die ik op Marktplaats heb aangeboden, toch het luttele bedrag laat betalen. Daarop besluit ik haar te mailen dat ik van dezelfde regisseur nog een andere film heb liggen, die ik graag gratis bij haar door de brievenbus kom gooien.

Zelf heb ik een groots cadeau mogen ontvangen deze maand: mijn grote liefde heeft besloten terug te keren in mijn leven, voorafgegaan door een grote bos bloemen, spontaan bezorgd op mijn werk. De liefde tussen ons mag weer volop stromen.

De komende dagen ga ik op vrijwillige basis assisteren bij een groepstraining voor Geweldloze Communicatie. Ik ben benieuwd hoeveel zorg en support ik daar mag gaan geven!

Advertenties

6 gedachtes over “Een positieve stroom

  1. Gefeliciteerd met je herwonnen geliefde, wat fijn! Heb je het boek ’29 gifts’ of ’29 geschenken’ van Cami Walker gelezen? Dan zal je het gevoel van de puzzelstukjes wel begrijpen. Wat een mooie dingen heb je gedaan! Ik heb morgen een cursus epilepsie van mijn werkgever, en bedenk nu dat ik dan ook wat ga trakteren om de sfeer wat op te leuken. Fijn dat je zo aan het genieten bent van het geven!

    Liked by 1 persoon

  2. Wat word ik blij van je blog! En wat fijn dat je grote liefde weer terug is in je leven! Klinkt in elk geval als een romanticus, zo met die mooie bos bloemen bezorgd op je werk!

    En wat leuk dat je bezig bent met Geweldloze Communicatie. Op basis van Rosenberg neem ik aan? Nice!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s