Dag 11 (en 8,9,10)

Hoe lastig blijkt het om steeds te bloggen, soms voelt het ook te klein om een heel blogbericht aan te wijden. Iets op de FBpagina plaatsen vind ik ook niet alles, dan leest iedereen die met mij bevriend is wat ik heb gedaan en dat is nou net weer niet de bedoeling… Het geven gebeurd, niet altijd vanzelf, zeker met meer aandacht dan anders.
Dus maakte ik voor deze week tasjes voor mijn bezoek (veelal met jongere kinderen dan wijzelf) met spullen die ze mee mogen nemen. Hoeft niet, ze hebben een keuze. Benoemd ook naar mijn 2 dametjes waardoor die bewuster gaven. Ik stuur een paar kaartjes naar mensen die niet jarig/ziek of wat dan ook zijn, gewoon omdat ik ze waardeer.
Ook nu gingen bij alle schalen van de gekregen maaltijden een briefje met hartje om te bedanken en groette ik gewoon door tijdens mijn wandelingen (en er groetten steeds meer mensen terug). Ik had twee keer een vriendelijk gesprek met iemand omdat ik iets aardigs zei over hun hond en een grappig gesprek met een moeder terwijl ze langs me fietste over haar kleine zoon met oorwarmers.
Wat kan de wereld toch leuk zijn!

Nog even over ontvangen; gisteren keek ik een stukje van de herdenking van de slachtoffers van de vliegramp. Mijn kleine dame had studiedag en vroeg waarom al die namen en getallen (leeftijden) werden genoemd. Ik legde het zo goed mogelijk uit (ze is 5) waarop zei zij; ‘maar waarom heb je dan tranen? Wees nou blij dat wij daar niet in zaten’. Zonder iets af te willen doen aan de enorme impact van dit ongeluk vond ik het mooi dat zij op haar leeftijd het zo kon zien.

Warme groet,
Christel

Advertenties

3 gedachtes over “Dag 11 (en 8,9,10)

  1. Precies datzelfde gevoel heb ik ook, als ik me actief met de wereld ga bemoeien door dingen te geven en er spontaan ook allemaal cadeautjes en ontmoetingen op mijn eigen pad komen: “Wat kan de wereld toch leuk zijn!” 🙂

    Like

  2. Dank voor het delen, al jullie acties maken de wereld ook een stukje mooier en leuker! En bijzonder he, hoe kleine kinderen op zulke heftige gebeurtenissen kunnen reageren…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s