Dag 6: Wie geeft nou wie?

Bijdrage van Marije Geeft

Huh, dag 6? Ja, ik maak er qua volgorde een lekker potje van, en op dagen dat ik niet veel blogwaardigs te melden heb knal ik mijn belevenissen gewoon op facebook.

Maar nog even dag 6 dus. Ik spookte toen een paar kleine dingen uit die ik onder de noemer ‘geefacties’ kan scharen, maar het leukste van de dag was toch wel een soort over-en-weer cadeau.

Vorig jaar verlootte ik tijdens de tekeningenstrooimaand een tekeningetje. Hij kwam terecht in Ierland. Ontvangster Sonya bleek vriendjes te zijn met iemand in een band. Een geweldig leuke folkband genaamd Kila. De band was op zoek naar een kleurige cover voor het album dat volgende maand uitkomt. Sonya liet wat werk van mij zien, en één van die tekeningen bleek precies te zijn wat ze zochten. Ik vind het zelf absoluut niet mijn beste werk, en probeerde de band een vervangende tekening door de strot te duwen. Maar nee, deze moest en zou het worden. De violiste schreef later: “All 8 of us like it which is amazing… we never all agree!!”

Ik mocht er een ‘eerlijke’ prijs voor vragen, maar besloot dat ik er geen geld voor wilde. Ik voelde me al zo vereerd. Eigenlijk is het dus een cadeautje van mij aan de band, maar het voelt als een cadeautje van de band aan mij!

Voor wie het minder een cadeautje is, is mijn 73-jarige vader in Enschede, die de tekening in zijn bezit heeft en nu moeilijke dingen moet gaan doen met printershops, scans, dpi’s en tiffbestanden.

Advertenties

5 gedachtes over “Dag 6: Wie geeft nou wie?

  1. Wat gaaf! Ik zou me ook enorm vereerd voelen. Wie weet hoeveel illustratie-opdrachten hier nog uit voort gaan komen… Tja, zo gaat dat, als je veel kan, dan heb je het altijd druk.

    Like

  2. Wat een prachtig voorbeeld van wat je geeft krijg je terug. Geven is eigenlijk altijd krijgen, want het gevoel dat het je geeft is een cadeautje op zichzelf. Dat je anderen blij kunt maken met iets wat je zelf gecreëerd hebt is natuurlijk al helemaal een prachtig gegeven. Ik hoop dat er nog vele van deze momenten voor je zullen volgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s