Dag 7 en 8

Gisteren geen tijd om te bloggen….dus nu even mijn verhaal van twee dagen. Gisteren stond ik vroeg op om oudste dochter naar het station te brengen (normaal rijdt ze met de fiets een beetje verwennerij mag af en toe wel). Ik ging ook even langs een bloemenperkje om zaden te plukken van bloemen (nam er wat extra mee voor een buurvrouw die ook zo graag bloemen ziet) Toen ik thuiskwam bakte ik een rijsttaart ….die ging ik meenemen naar vrienden die wij al heel lang niet meer gezien hadden….ik nam ook een doosje thee mee voor hen. Wij zijn niet zulke theedrinkers en als wij naar de afhaalchinees gaan krijgen wij elke keer zo een doosje mee. Ze waren heel blij dat ik eens langskwam…ze wonen ook in de buurt van het station dus kon ik onze oudste dochter terug ophalen…..Toen ik toevallig in de gemeenteberichten keek zag ik dat er s’avonds een voorstelling was van de ‘Low impactman’ Steven Vromman. Ik weet dat er verschillende mensen van de les tuinieren wel interesse hebben in zo’n voorstelling dus belde ik hen op….Wij zijn met zen vieren geweest en het was heel gezellig…Om hen te bedanken dat ze meegingen trakteerde ik hen op een drankje achteraf…..

Vanmorgen twijfelde ik of ik vandaag iets zou kunnen geven….inspiratie een beetje zoek…we moesten al eerst naar een uitvaart….In de namiddag was het hier in het dorp markt….en het is vooral een markt waar je de plaatselijke verenigingen kan steunen en dat deden we dan ook zelfs een beetje meer dan anders ;)…We gingen iets drinken bij de jeugdbeweging van de vriend van oudste dochter, steunden de volksdansgroep van de kinderen door iets te drinken en ik kocht nog soep ten voordele van 111111..een organisatie die zich inzet voor de ontwikkelingslanden. Ik ging ook nog vlug overhuis om drie oude gsm-toestellen te halen die je kon afgeven voor het goede doel ….Toen ik net terug thuis was belde oudste dochter me op om te zeggen dat ze haar dansschoenen was vergeten (Dit zou ik altijd doen hoor maar nu deed ik het zonder morren 😉 En nu het verkeer door de markt allemaal langs onze straat komt kreeg ik daarnet nog een geefkans (terwijl ik dit typte) Er viel een autootje in panne met twee oudere mensen in….verschillende auto’s begonnen te toeteren maar één jonge vrouw stapte uit en begon te duwen….ben vlug mee gaan duwen (was ook nodig want die oudere meneer trapte telkens op zijn rem 😉

Zo zie je maar dat je niet te hard moet zoeken naar geefkansen….ze komen gewoon voorbij je deur soms 😉

liefs en fijne avond nog!

Advertenties

3 gedachtes over “Dag 7 en 8

  1. Haha geweldig dat beeld van 2 oudjes in een gestrande auto met 2 vrouwen die er achter staan te duwen, terwijl de oudere meneer de rem steeds ingetrapt houdt. Wat een geef-kansen kan een mens krijgen als hij er alleen maar voor open staat. Chapeau!

    Liked by 1 persoon

  2. Holy Moses! Jij gaat echt als een speer, met je geefacties. Maar inderdaad, mooi hoe ze eigenlijk vanzelf op je pad komen, als jezelf ervoor openstelt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s