Inspiratie

Het lijkt soms wel of het moeilijk is om te geven omdat ik er zo bij stil sta, heb nog niet helemaal uitgevonden hoe ik het bij mij passend kan maken. Gelukkig heeft deze maand nog veel dagen en heb ik de tijd (en mag ik die ook nemen).
Wij krijgen met regelmaat een maaltijd op het ogenblik. Niet omdat we geen geld hebben maar omdat ik niet mag tillen/lang staan en de meneer van het hout gewoon moet werken. Lieve vriendinnen en collega’s bellen, mailen of appen dan dat ze het hebben geregeld en dat er op die dag om zo laat eten wordt gebracht. Ik vind het een luxe, een warm gevoel maar soms ook wel wat ongemakkelijk. Geven is zoveel makkelijker als ontvangen (is dat erg in tegenstelling met mijn eerste regels?). Deze week let ik extra op hoe onze dametjes dat gekregen eten vinden, hoe ervaren zij het? Duidelijk; zij vinden het een feestje! Iedere keer iemand anders die binnen komt met pannen/schalen/bakken en dan maar raden wat er uit komt, hoe het smaakt, en iedere keer weer hun verwondering dat iemand dat dus ‘gewoon’ voor ons doet. Gaat nog tegenvallen als ik straks zelf weer kan koken vrees ik.
Deze dagen geef ik iedereen die zijn potten en pannen weer komt ophalen een gehaakt hartje met een kaartje eraan om te bedanken voor de enorm gewaardeerde maaltijden. Nu ik wat vaker uit bed kan, geef ik de meneer van het hout weer eens koffie en ik gaf tijd/creativiteit/materiaal aan school.
Fijne dag,
Christel

Advertenties

2 gedachtes over “Inspiratie

  1. Wat een leuke manier om ze te bedanken! Kan me voorstellen dat het ongemakkelijk voelt, maar ik weet ook hoe fijn en belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die zulke dingen voor je doen. Geniet er maar lekker van! Jij geeft weer op andere manieren én je geeft hen de mogelijkheid iets te geven 🙂 Als iedereen alleen maar wil geven en het ontvangen ongemakkelijk vindt… dat zou wat zijn zeg 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s