Geven & Ontvangen

Gisterenavond bezigde ik mij met de start van deze bijzondere maand. Vooral zo voor december “vreetmaand”, die éigenlijk een maand van bezinning zou moeten zijn, maar door de jaren heen en onder invloed van de commercie is getransformeerd in een maand vol irritante verplichtingen en overgewaardeerde feestjes. En veel te veel eten.

Na een half jaar ongeveer schreef ik weer eens een blog met als onderwerp ‘stewardessen-wijsheid’. We zouden allemaal wat meer aan onszelf moeten denken en wat meer naar onszelf moeten kijken. Het lijkt nu alsof ik het hele idee van de geefmaand van tafel veeg, maar niets is minder waar.

Wat betekent geven als je zelf niet kunt ontvangen, omdat je het jezelf niet gunt door een diepgeworteld gebrek aan zelfliefde? Ik heb maanden, nee jaren voor mijn eigen hachie gezorgd en de sterke vrouw uitgehangen die het allemaal wel alleen kan. Nu heb ik een kindje en sta ik nog steeds alleen. En ik kán het niet alleen! Daarom zit ik nu ziek thuis en moet ik weer gaan opkrabbelen. Ik moet gaan leren mezelf vooraan te zetten, ik moet leren hulp te ontvangen en mezelf te gunnen.

Geefmaand November staat daarom vooral in het teken van mezelf geven en ik zal in dezelfde orde van grootte geven aan anderen!

Vandaag ben ik begonnen met iets nieuws! Ik geef mijn baby’tje voor een halve dag in de week standaard uit handen aan een vriendin, zodat ik mijn handen vrij heb om fijn even voor mezelf te zorgen en wat leuks te doen. En zodat ik tijd kan spenderen aan november geefmaand. Het is aangenaam rustig in huis!

Ik bracht voor mijn vriendin een bakje verse soep mee en telde onderweg ernaar toe de brievenbussen van een aanleun-flat, zodat ik straks bij het ophalen, kaartjes in de bus kan doen. Verder heb ik mezelf gisteren getrakteerd op nieuwe hardloopschoenen via MP en betaalde ik de verkoopster niet mijn geaccepteerde bod van €35,-, maar haar vraagprijs van €36,95 met de boodschap dat ze een reep chocolade mag kopen voor zichzelf. Ze stuurt de schoenen op zonder dat het geld binnen is.

Bedankt voor het vertrouwen! Zou zij ook meedoen aan ‘Geefmaand’?

Advertenties

3 gedachtes over “Geven & Ontvangen

  1. Wat ben jij goed bezig Irene! In mijn praktijk vertel ik mijn (vooral vrouwelijke) klanten altijd dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen. Als je dat niet doet, kun je er uiteindelijk ook moeilijk voor een ander zijn. Gewoon omdat het je uiteindelijk aan de energie ontbreekt. Dapper om je kindje aan een ander toe te vertrouwen. Je geeft daarmee je kindje een stuk ervaring waar het later op kan bouwen. En al die mensen die morgen een kaartje krijgen…. ik zou willen dat ze weten van wie, zodat ze jou kunnen bedanken met een glimlach, vriendelijk woord of gebaar. Succes!

    Like

  2. Hoi Irene, ik schrok om te lezen dat je ziek bent. In je eentje een kleintje verzorgen, de kost verdienen en ook nog eens goed voor jezelf zorgen zal niet meevallen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s