Gratis geven

“Ik neem jullie mee op een reis door ons zonnestelsel”. Mijn collega’s luisterden aandachtig met hun ogen dicht. Ik vertelde een mooi verhaal met een twist, aan het einde van het verhaal kende iedereen de volgorde van de planeten in ons zonnestelsel. Voor mij is dit een perfect voorbeeld van gratis geven. 

En dat is wat ik deze maand meer ga doen! Ik daag mezelf uit om alléén gratis te geven, dus geen geld en cadeaus, maar liefde, aandacht en tijd. Een andere uitdaging is om niet alleen te geven aan de usual suspects, zoals mijn familie, vrienden, huisgenoten, maar ook juist aan mensen die ik totaal niet ken. Spannend!

Voor nu resten mij alleen nog maar de beroemde woorden: Wordt vervolgd…

PS: Mijn droom is dat docenten meer verhalen gebruiken in de klas. Het is een prettige manier van leren en je vergeet de stof minder snel. Het zonnestelselverhaal is speciaal geschreven om onthouden te worden, de situaties zijn onverwacht en het verhaal is simpel en concreet. Download hem hier.

Advertenties

5 gedachtes over “Gratis geven

  1. Wat leuk en origineel! En wat een mooie uitdaging om alleen gratis te geven en ook nog eens aan onbekenden. Je maakt het jezelf niet makkelijk, maar ik denk dat je (daardoor?) wel hele mooie dingen gaat bedenken om te geven! Ik volg je acties graag! 🙂

    Like

  2. Met jouw blogs geef je je medebloggers ook een gift. Je schrijft erg leuk. Ook deze link is een gift op zich. Hoewel je nu dus 50,- hebt gegeven aan het goede doel, is het gratis geven je hoofddoel. Bij mij ook. Maar ik heb (het hele jaar door) een budget van 25,- per maand om giften te doen. Ik houd bij waar ik per maand dit geld aan spendeer, naar dat lijstje kijken, maakt mij altijd blij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s